روانشناسی رنگ ها و معرفی رنگ های تاثیرگذار بر خلق و خو : از دیدگاه گروه مشاوره و برنامه ریزی کنکور دکتر لهرابی – مرکز مشاوره تحصیلی تخصصی مسیر موفقیت شهرکرد
همه ما به برخی رنگ ها بیشتر از رنگ های دیگر علاقه داریم، اما آیا می دانستید برخی رنگ ها به واقع می توانند بر حالت روانی و جسمانی شما تاثیرگذار باشند؟ روانشناسان دیر زمانی است که پشتیبان مفهوم کرومولوژی (Chromology) هستند، که چگونگی تاثیر رنگ های مختلف بر تفکر انسان را مطالعه می کند.
کرومولوژی یک اصل است که در موارد مختلف از طراحی اتاق های هتل تا بسته بندی مواد غذایی و انواع و اقسام موارد دیگر استفاده می شود. از خلق انرژی تا خواص آرامش بخش، در ادامه با پنج رنگ و چگونگی تاثیر آنها بر مغز بیشتر آشنا می شویم.
صورتی
صورتی اغلب به عنوان رنگی که با زنانگی گره خورده است، شناخته می شود، اما دارای اثری آرامش بخش روی افراد نیز است. مقاله ای که در سال 2013 در نشریه تلگراف منتشر شد به جزئیات پروژه نقاشی سلول های زندانی در سوئیس به رنگ صورتی پرداخته و اشاره داشت که این رنگ می تواند خشم را در زندانیان تنها طی 15 دقیقه کاهش دهد.
در تجربه ای دیگر از استفاده از رنگ صورتی، مربی تیم فوتبال آمریکایی دانشگاه آیووا، درخواست کرد تا کمدهای رختکن تیم مهمان به رنگ صورتی نقاشی شوند تا روحیه تهاجمی و مبارزه طلبی بازیکنان حریف کاهش یابد. این اقدامی بحث برانگیز بود، اما تبدیل شدن هیدن فرای به یکی از موفقترین مربیان دانشگاه در زمان خود ممکن است تصادفی نباشد.
قرمز
در شرایطی که صورتی در واقع طیفی از رنگ قرمز محسوب می شود، این رنگ نسبت به صورتی می تواند اثری متضاد بر فیزیولوژی شما داشته باشد. به گفته کارشناسان، رنگ قرمز از خود انرژی ساطع می کند و می تواند نبض شما را افزایش دهد.
از رنگ قرمز می توانید برای تنظیم شرایط خلق و خو در خانه خود استفاده کنید. به عنوان مثال، شما می توانید قرمز را برای اتاق نشیمن خود انتخاب کنید، زیرا می تواند انرژی اجتماعی را افزایش دهد. حتی میزان اندکی از رنگ قرمز در یک اتاق می تواند چنین اثری داشته باشد.
زرد
روانشناسان بر این باورند که رنگ زرد به واقع می تواند فعالیت ذهنی را تحریک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد، دانش آموزانی که در اتاق های زرد زنگ امتحانات خود را برگزار می کنند، به طور قابل توجهی عملکرد بهتری نسبت به حضور در اتاق هایی با رنگ های دیگر دارند. از سوی دیگر، رنگ زرد می تواند موجب گریه نوزادان برای مدت زمانی طولانیتر شود و همچنین می تواند اثراتی مضر روی ساکنان خانه های سالمندان داشته باشد.
آبی
آبی اغلب با آرامش پیوند خورده و یکی از محبوبترین رنگ های جهان محسوب می شود. بر همین اساس است که بسیاری از طراحان داخلی رنگ های آبی را برای اتاق های خواب پیشنهاد می دهند، زیرا گزینه ای خوب به عنوان نخستین چیزی که هنگام صبح با آن مواجه می شوید در نظر گرفته شده و می تواند به شکل گیری احساس آرامش پیش از به خواب رفتن نیز کمک کند.
ویژگی آرامش بخش آبی می تواند به کاهش اضطراب در انسان کمک کند. فرهنگ های باستانی نیز از کروموتراپی برای درمان بیماری ها استفاده می کردند، و در این میان، رنگ آبی اغلب برای تسکین درد کاربرد داشته است.
سبز
سبز نیز اغلب با احساس آرامش پیوند خورده و همچنین برخلاف رنگ هایی مانند زرد با چشم های انسان نیز مهربانتر رفتار می کند. اگر در طول روز مدت زمان زیادی را مقابل رایانه سپری می کنید، برخی کارشناسان استفاده از متون سبز را برای افزایش بهرهوری و پیشگیری از خستگی چشم توصیه کرده اند. با این وجود، اطمینان حاصل کنید که متن کنتراست چشمگیری با پس زمینه داته باشد، زیرا چشم ها برای تشخیص حروف تیره روی پپس زمینه ای تیره باید سختتر کار کنند.
همچنین، نقاشی دفتر کار به رنگ سبز یا آبی نیز پیشنهاد شده است، زیرا پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که این رنگ ها کارایی و خلق و خو را بهبود می بخشند و همچنین رنگ سبز با جذابیت پول نیز پیوند خورده است.
گروه مشاوره و برنامه ریزی کنکور یعقوب لهرابی - مرکز مشاوره تحصیلی مسیرموفقیت شهرکرد
جهت ارتباط با مشاور ارشد موسسه مسیرموفقیت شهرکرد و یا گرفتن نوبت مشاوره با شماره ی 09029012570 یا 09132812570 یا 03832229075 تماس بگیرید.
#دهمی_ها_یازدهمی_ها_دوازدهمی_ها_فارغ_التحصیلان_تجربی_ریاضی_انسانی_معارف#مشاور_تحصیلی
#مشاور_تحصیلی_تخصصی_مسیر_موفقیت_از_پیش_دبستانی_تا_دکتری#مشاوره_تخصصی_تحصیلی
#مرکز_مشاوره#مسیر_موفقیت#مرکز_مشاوره_تخصصی_تحصیلی_مسیر_موفقیت_شهرکرد #سالن_مطالعه_دخترانه_پسرانه#پانسیون_مطالعه#سالن_مطالعه_مسیر_موفقیت#آموزشگاه_علمی_آزاد #انگیزشی#کنکور#دپارتمان_مشاوره_و_برنامه_ریزی_کنکور_دکتر_لهرابی#از_پیش_دبستانی_تا_دکتری#دکتر_لهرابی #دکتر_یعقوب_لهرابی#آزمون_گاج_سنجش_کانون_قلمچی_گزینه_دو#کارگاه_آموزشی_مشاوره#مشاور_رتبه_برتر_کشور_ایران
#بورد_تخصصی_مشاوره_برنامه_ریزی_کنکور_دکتر_یعقوب_لهرابی#شهرکرد#اصفهان#تهران#شیراز#کاشان#مشهد#اهواز#قم
dr-lohrabi.ir